Historia

Lahden Kalevassa kuntoliikunnan juuret juontavat 1950-luvulle, jolloin seuran entiset kilpaurheilijat eli “ukkomiehet” alkoivat jumpata yhdessä säännöllisesti. Vuonna 1958 perustettiin retkeilyjaosto, joka sittemmin siirtyi kuntoliikuntajaoston vastuulle. Miesten jumpan ohella pyörivät naisilla omat voimisteluharjoitukset ja päällekkäistä toimintaa oli myös nuorilla.

Vasta vuonna 1973 kuntoliikuntajaosto perustettiin virallisesti ja sen ensimmäiseen toimintavuoteen kuului kuntotempausten järjestäminen. Pian mukaan tulivat kuntouinti, kuntojumppa ja lenkkeily.

Kuntoliikuntajaoston päätehtäviä on alusta alkaen ollut saada ihmiset tiedostamaan liikunnan merkitys fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille ja sen toiminta onkin ns. matalan kynnyksen toimintaa, johon on helppo tulla mukaan omasta kuntotasosta riippumatta. Liikunnan iloista ja hyödyistä kerrottiin etenkin erilaisissa kuntotempauksissa, joita jaosto järjesti.

Kuntojaoston toiminta vakiintui ja siitä tuli yksi merkittävimmistä Kalevan toiminnoista. Jumppavuorot olivat niin täynnä, että niitä oli haettava lisää. Yhä edelleen Kalevan kuntojaosto järjestää viikottaisen ohjelmansa lisäksi erilaisia liikuntatapahtumia kuten Vesijärven ympäripyöräilyn.