Suunnistus

Suunnistus on monelle koulustakin tuttu laji, jossa kuljetaan maastossa ja pyritään löytämään karttaan merkityt rastit mahdollisimman nopeasti. Suunnistus on mukava liikuntamuoto vaikka koko perheelle ja sitä pystyy tekemään omaa kuntotasoaan kuunnellen.

Kesällä Lahden Kalevan suunnistajat kiertävät kansallisia kilpailuja ja Lahden alueen iltarasteja, joista seura maksaa osan. Lahden Kaleva on myös perinteisesti osallistunut joukkueellaan Jukolan viestiin.


ROGAINING
Perinteisen suunnistuksen lisäksi Suomeen on rantautunut rogaining. Lajissa 2-5 -henkinen joukkue kulkee yhdessä ja yrittää löytää rasteja rajatun ajan puitteissa. Rastit on pisteytetty vaikeusasteen ja etäisyyden mukaan. 

Lahden Kalevan suunnistajat ovat mukana myös Salpaus-rogainingin järjestelyissä Lahden Taimen kanssa.

Lahden seudulla järjestettävän Salpaus-rogainingin päämatka on 12 tuntia ja nopeimmat kisaajat ehtivät kulkea arviolta noin 70 kilometrin reitin. Kuntoilijoille löytyy kevyempi puolimatka: kuusi tuntia ja perheille ja ulkoilijoille on lyhyt kolmen tunnin matka.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille luonnossa kulkemisesta kiinnostuneille; vaeltajista suunnistajiin ja perheistä seikkailu-urheilijoihin!

Salpaus-rogainingista löydät lisätietoa täältä: https://rogaine.wordpress.com/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠