Nykyaikainen 5-ottelu

Nykyaikainen 5-ottelu on haastava, innostava ja monipuolinen laji. 5-ottelun lajeihin kuuluvat kalpamiekkailu, vapaauinti, ratsastus ja laserRun eli ampumajuoksu.

5-ottelu sopii 7-vuotiasta ylöspäin kaikille lapsille ja aikuisille. Erityisen hyvin 5-ottelu sopii vaihtelusta pitäville - viiden eri lajin harjoitukset tuovat monipuolisuutta ja vaihtelevuutta treeneihin! Ratsastus ei ole lajissa pakollista, vaan lajia voi harrastaa hyvin myös 4-otteluna. Taustasta jonkun 5-ottelulajin parissa on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. 

Kilpailuissa uintimatkat ovat sarjasta riippuen 50-200m. Miekkailussa otellaan kaikkia vastaan yhden piston otteluita eli ensimmäisenä piston vastustajaan saanut voittaa ottelun. Esteratsastus suoritetaan 400-450 mittaisella radalla, jossa esteet ovat sarjasta riippuen 80-120 cm korkeudella. 5-ottelun viimeinen laji on laserrun, johon lähdetään aiempien lajien tulosten perusteella aikajärjestyksessä. Näin ollen ensimmäinen maaliintullut on koko kilpailun voittaja.  Juoksumatkat ovat 2x300m-4x800m  ja ampumaetäisyys 5-10 metriä sarjasta riippuen.