Nykyaikainen 5-ottelu

Nykyaikainen 5-ottelu on haastava, innostava ja monipuolinen laji. 5-ottelun lajeihin kuuluvat kalpamiekkailu, vapaauinti, ratsastus ja laserRun eli ampumajuoksu. Ratsastus ei ole lajissa pakollista, vaan lajia voi harrastaa hyvin myös 4-otteluna. Taustasta jonkun 5-ottelulajin parissa on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. 

5-ottelu sopii 8-vuotiasta ylöspäin kaikille lapsille ja aikuisille. Erityisen hyvin 5-ottelu sopii vaihtelusta pitäville - viiden eri lajin harjoitukset tuovat monipuolisuutta ja vaihtelevuutta treeneihin! Lahden Kalevassa 5-ottelua on tälle hetkellä tarjolla n. 10-15 -vuotiaille. Alkeiskursseja tarjotaan muutaman kerran vuodessa ja alkeiskurssin jälkeen voi harrastusta jatkaa peruskurssilla. Lajia voi harrastaa joko kilpailumielessä tai ilman kilpailutavoitteita. Mikäli sinulla on jo kokemusta joko miekkailusta tai kilpauinnista, voit päästä suoraan mukaan peruskurssille ilman alkeiskurssia.

Kilpailuissa uintimatkat ovat sarjasta riippuen 50-200m. Miekkailussa otellaan kaikkia vastaan yhden piston otteluita eli ensimmäisenä piston vastustajaan saanut voittaa ottelun. Esteratsastus suoritetaan 400-450 mittaisella radalla, jossa esteet ovat sarjasta riippuen 80-120 cm korkeudella. 5-ottelun viimeinen laji on laserrun, johon lähdetään aiempien lajien tulosten perusteella aikajärjestyksessä. Näin ollen ensimmäinen maaliintullut on koko kilpailun voittaja.  Juoksumatkat ovat 2x300m-4x800m  ja ampumaetäisyys 5-10 metriä sarjasta riippuen.