Miekkailu

Miekkailu on perinteinen länsimainen kamppailulaji, jonka historia ulottuu vähintään 1600–luvulle asti. Miekkailuun kuuluu kolme erillistä lajia tai “asetta”: kalpa, floretti ja säilä. Näistä kalpa ja floretti ovat pistoaseita ja säilä lyömäase. Lahdessa toiminta alkaa kalpamiekkailulla, joka on Suomessa yleisesti suosituin miekkailun muoto.  Kaikki kolme asetta ovat olympialajeja ja miekkailu on yksi harvoista lajeista, joka on kuulunut olympialaisten ohjelmaan alusta alkaen. Miekkailun perinteisiä suurmaita ovat muun muassa Ranska, Italia, Venäjä ja Unkari, mutta viime vuosina menestystä on saatu Euroopan ulkopuolelta, esimerkiksi Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa.
Lahden Kalevan miekkailujaoston toiminta alkaa 16. – 17.11.2019 

Marraskuussa pidettävään starttiviikonloppuun ovat tervetulleita niin lapset kuin aikuisetkin. Harjoitukset molempina päivinä klo 10.00 – 16.00. Viikonlopun ohjaajina toimivat kokeneet valmentajat Joonas Lyytinen ja Matias Heikkari. Säännölliset viikottaiset harjoitukset alkavat välittömästi tämän jälkeen ja pidetään keskiviikkoisin klo 18.30 – 20.30. Kurssilla ja syksyn harjoituksissa osallistujat tarvitsevat vain sisäpelivaatteet ja -kengät: miekkailuvarusteet saa lainaksi.

Viikonloppukurssin ja syyskauden harjoitusten hinta on 100€. Harjoitukset jatkuvat kevätkaudella ja tarkoituksena on kasvattaa viikottaisten harrastusmahdollisuuksien määrä kahteen.

Ilmoittautuminen mukaan tapahtuu SuomiSport-palvelussa osoitteessa http://tiny.cc/3mwsdz. Paikkoja on rajoitetusti, joten mukaan kannattaa ilmoittautua ajoissa!