Hiihto

Hiihto on monipuolinen kestävyysliikuntalaji. Niinkuin liikunta yleensäkin, se tekee hyvää sydän- ja verenkiertoelimistölle ja vähentää riskiä sairastua sepelvaltimotautiin. Oikealla tekniikalla hiihtäminen kehittää kokonaisvaltaisesti kehon lihaksistoa rasittamatta kuitenkaan niveliä.

Lahden Kalevan hiihtäjät osallistuvat ahkerasti kansallisiin ja piirikunnallisiin sekä aikuisurheiluliiton hiihtokisoihin. Tarvittaessa talvisin harjoitellaan yhdessä torstaisin Tapanilan hiihtomajalla.


Veikko Salminen hiihtojaoston pitkäaikainen toimija poissa

Veikko Salminen hiihtojaoston pitkäaikainen toimija nukkui pois kesän kynnyksellä 88 vuotiaana. Veikko liittyi Kalevaan  jo 1950 -luvun alussa. Johtokunnan jäsenenä hän oli 2 vuotta 1970-luvun puolivälissä. Hiihtojaoston jäsen  Veikko on ollut 1978 alkaen ja puheenjohtajana 1987-1992.

Talvikojen organisaatiossa Veikko on toiminut 1974 lähtien mm. sihteerinä ja vuonna 1990 hankalissa olosuhteissa ratamestarina ja 2000-luvulla kuuluttajana.

Veikolla on myös valmentajataustaa. Hän on suorittanut valmentajakurssin hiihdossa ja mäenlaskussa ja veti junioritoimintaa 1960-luvun puolivälissä n. 5 vuotta.

Veikko hankki myös hiihtäjille sponsorin 1990 -luvun lopulla. Hän neuvotteli sopimuksen Karhun kanssa. Saimme 6 paria suksia vuodessa mainosta vastaan.

Veikko oli seuran edustajana piirin hiihtojaostossa vuosina 1990 ja 1991. Hän ei koskaan laskuttanut toiminnasta aiheutuneita kuluja.

Veikko toimi monissa tehtävissä myös muissa seuroissa. Lahden Mäkipojissa 1970-luvulla monenlaisissa hommissa  n. 6 vuotta ja toimitsijana Hollolan Nastan järjestämässä Pirunpolkujuoksussa.

Veikolle on myönnetty TUL:n seuratyön ansiomerkki vuonna 1991 ansiokkaasta työstä seuroissa.

Veikko on myös itse urheillut hiihdossa ja juoksussa Okeroisten Okassa, johon hän liittyi v. 1946.

Veikon viitoittamaa työtä hiihtojaostossa jatkavat edelleen Vaimo Ritva ja poika Jarmo.

Hiihtojaosto on menettänyt ahkeran, kriittisen ja arvostetun toimijan.

Risto Junnonen