Lasten ryhmät

Olemme päivittäneet ryhmien nimiä ja kuvauksia syksyn uintikautta 2024 varten. Tutustuthan huolellisesti ryhmien kuvauksiin ennen ilmoittautumista. Syksyn uintikausi on 19.8.-14.12.204.

Lähes kaikki uimakouluryhmämme uivat Saksalan uimahallin isossa altaassa (syvyys 1,2m-1,8m). Pienimpien ryhmissä (vesikirput ja vesiliskot) käytämme apuna uintikoroketta, jonka päällä kaikilla yltää jalat pohjaan).

*UUTTA* Keskiviikkoisin on tarjolla myös vesikirppujen ja vesiliskojen lasten altaan ryhmät Lahden uimahallissa!

Uimakoulut alkavat aina altaan reunalta. Uimakoululaiset tulevat altaalle joko itsenäisesti tai huoltajan saattamana (pl. Lahden uimahallin ryhmät, näistä info erikseen).

Ilmoittautuminen ryhmiin alkaa maanantaina 10.6.2024 klo 10.00. 

Avoimet ilmoittautumiset löydät täältä.

Mikäli haluat ryhmistä lisätietoa tai et ole varma sopivasti ryhmästä, voit olla yhteydessä uimaopettajaan seurakehittajalaka@gmail.com / 050 375 2981.

Läpimurtosäätiön meille myöntämällä avustuksella tuemme vähävaraisia perheitä uimakoulujen kurssimaksuissa. Tavoitteenamme on, ettei lapsen uimataidon oppiminen jää kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta. Avustusta kurssimaksuun voit hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen uinti.kaleva@gmail.com.

 

UIMAKOULURYHMÄT

Vesikirput (entinen vesirallin alkeet)

Vesikirppu -ryhmät on suunnattu uimataitoa vasta opetteleville uimareille. Ikäsuositus ryhmässä on 5-7 v. Vesikirppuja on kaksi eri tasoja. Vesikirput 1 on suunnattu uimataidottomille lapsille ja vesikirppu 2 hieman rohkeammille, sukeltamisen jo taitaville ja pienen uimataidon omaaville lapsille. Vesikirppujen ryhmiin pääset tästä.

 

Vesiliskot (entinen vesiralli)

Vesilisko -ryhmään ilmoittautuessa on hyvä olla n. 5-10 metrin yhtäjaksoinen uimataito. Vesiliskoissa vahvistetaan olemassa olevaa uimataitoa leikinomaisin keinon. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuimataitoja, kuten kelluntoja sukelluksia, hyppyjä, liukuja sekä myyrä- ja alkeisselkäuintia. Ikäsuositus on n. 5-8 v. Vesiliskojen ryhmiin pääset tästä.

 

Vesipedot (entinen vesirallin jatko)

Vesipedot on jatkoryhmä vesiliskoille. Ryhmän uimataitovaatimus on n. 15-25 metriä. Uimataidon vahvistamista jatketaan edelleen leikinomaisesti, mutta uintimatkat ja tekniikkaosiot hieman jo pidentyvät. Kertaamme vielä alkeisuimataitoja, mutta opettelemme myös jo hieman vapaauinnin ja selkäkroolin tekniikkaa. Ikäsuositus on n. 6-9 -vuotiaat. Vesipetojen ryhmiin pääset tästä.

 

TEKNIIKKARYHMÄT

Ryhmissä keskitytään uintitekniikan kehittämiseen, harjoittelutaitoon ja fyysisten ominaisuuksien parantamiseen hauskanpitoa unohtamatta. Ryhmien harjoitteluohjelmaa muokataan uimareiden lähtötason mukaan. 

 

Tekniikkaryhmä (entinen tekniikkaralli)

Tekniikkaryhmä on tarkoitettu n. 7-10 -vuotiaille lapsille, jotka jo osaavat uida omalla tyylillään vähintään 25 metriä ja ovat innostuneita uimaan. Ryhmässä harjoitellaan lajitekniikoita ( vapaa-, selkä-, rintauinti) erilaisia uintivälineitä hyödyntäen sekä leikitään pienten kisailujen ja muiden vesiseikkailuiden muodossa. Tekniikkaryhmät löytyvät täältä.

 

Jatkotekniikka (entinen tekniikkaralli 2/jatkotekniikka)

Jatkotekniikka on suunnattu n. 9-12 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Uimataitovaatimus on 50-100 metriä ja uinnin lajitekniikat on hyvä olla osittain jo hallussa. Ryhmässä harjoitellaan kattavasti eri uintityylien perusteet, potkut ja käsivedot sekä startit ja käännökset. Jatkotekniikkaryhmässä voit uida yhden tai kaksi kertaa viikossa. Jatkotekniikan ryhmät löytyvät täältä.

 

Harrasteryhmä

Harrasteryhmä on suunnattu uimareille, jotka haluavat jatkaa uintiharrastustaan ilman kilpailullisia tavoitteita. Harrasteryhmään ovat tervetulleita 11-17 -vuotiaat lapset ja nuoret, jotka ovat innostuneita uimisesti ja haluavat kehittää uintitekniikkaansa. Vähimmäisuimataitovaatimus on 100m yhtäjaksoinen uinti. Harrasteryhmässä voit uida joko kerran tai kaksi viikossa. Harrasteryhmän tiedot löytyvät täältä.

 

UIMAKERHO PÄRSKEET

Maksuton kahdeksan kerran alkeisuimakoulu on suunnattu n. 8-12 -vuotiaille lapsille, joiden uimataito tarvitsee vahvistusta (yhtäjaksoinen uimataito alle 25m). Uimakerhon aikana harjoittelemme alkeisuimataitoja, kuten kelluntoja, liukuja, hyppyjä, sukelluksia ja alkeisuinteja (myyräuinti ja alkeisselkäuinti). Uimakerho järjestetään Läpimurtosäätiön apurahan avulla. Uimakerhon tiedot löytyvät täältä.

 

KILPARYHMÄ

Kilparyhmä on suunnattu yli 10 -vuotiaille kilpailuista kiinnostuneille uimareille. Kilparyhmä harjoittelee neljä kertaa viikossa (ma, ti, ke ja la) ja osallistuu kilpailuihin jokaisen uimarin oman toivetason mukaisesti. Kilparyhmän tiedot löytyvät täältä.