Lahden Kalevan Seuraleijona-pariskunta

8.5.2016

Seuraleijonat kotialtaalla
Seuraleijonat kotialtaalla


Olavi ja Pirjo Lehtiselle SUIL 110v merkeissä Seuraleijona-tunnustus pitkästä urasta uinnin parissa

Lahden Kalevan uintijaoksen pitkäaikaisille toimijoille ja vetäjille Olavi ja Pirjo Lehtiselle  on Suomen Uimaliitto myöntänyt seuran aloitteesta  Seuraleijona-tunnustuksen pitkästä ja ansiokkaasta työstä, vauvasta vanhuksiin vesiliikunnan ja uimataidon hyväksi, unohtamatta  menestyksekästä ja pitkää uraa suomalaisen kilpauinnin  parissa.

Uintijaoksessa edelleen toimivan pariskunnan yhteinen ura, yli 100 vuotta aktiivisesti uinnin parissa, ensin uimareina ja sen jälkeen uinnin opettajina, kouluttajina, kilpa- ja kuntouintivalmentajina sekä  liittojen järjestötoiminnassa, hakee kokonaiskestoltaan ja mm. kilpauintivalmennuksen saavutusten ansiosta ainutlaatuisuudessaan vertaistaan.

Uintijaoksen puheenjohtajana ja päävalmentajana  toimivan Olavi Lehtisen puolivuosisataa kestäneen uran huippukohtia ovat hänen mielestään olleet aloite 60-luvun tiukkojen liittorajojen katveessa perustettu valtakunnallinen Uintivalmentajain Yhdistys ja paikallisella tasolla 20 vuotta kestänyt Uinti-Allianssi -valmennusyhteistyö Lahden Uimaseuran ja Kalevan välillä. Tämä tuotti tehokkaalla valmennuksella kilpa-uimareita EM,- MM,- ja olympiatasolle.

Edelleen kilpauimareita valmentavan "Opan", jonka läsnäolopäivät uinnin  SM-kilpailuissa lähentelevät jo kahta vuotta, ovat aikaisemmin palkinneet  myös Opetusministeriö  (2006) ja Kansainvälinen Uintivalmentaja yhdistys (1998).

Pirjo Lehtisen Lahdessa aloittamasta vauvauinnista on 30 vuoden aikana turvallisen vesiliikunnan aloittanut valtava määrä lapsia.  Vähäiseksi ei jää myöskään Pirjolta ohjaaja- oppinsa saaneiden määrä.  Oman SM-tason uintiuran jatko Laaksolahden Virin päävalmentajana ja maajoukkuevalmentajana nuorten EM-kilpailuissa on se pohja, jolla voi sanoa kokemusta ja näkemystä uinnista löytyvän.
Vauvojen lisäksi tänä päivänä ohjattavina altaalla ovat aikuiset uintitekniikan opiskelijat ja silloin tällöin myös lasten tekniikkarallin vesipedot

Onnittelut tunnustuksista

 

teksti ja kuvat. P Krankkala